Caută
Close this search box.

Un român fără probleme financiare aduce GROAZA în Barcelona: 3 morți, tâlhării și incendiere

Groază și tristețe. Un român este în acest moment principalul suspect în cazul a trei crime, 2 tâlhării și un incendiu, în Barcelona

E vorba de un tânăr de numai 29 de ani care are dublă cetățenie: română și suedeză. Tânărul s-a mutat în capitala Cataloniei la vârsta de 21 de ani pentru a studia la Facultatea de Drept, dar pe 23 ianuarie 2020, s-a tarnsformat dintr-o persoană normală într-un criminal și un agresor periculos.

Cetățeanul român a pus pe jar poliția catalană după ce în decurs de numai o oră a comis 3 crime, 2 tâlhării și a provocat un incendiu la o casă. „60 de minute de groază în cartierul Ciutat Vella”, notează publicaţia spaniolă Cronica Global. În plus, tânărul este acuzat de autoritățile din Barcelona că a pus la cale și un atentat.

Cine sunt victimele românului

Autoritățile catalane au prezentat firul evenimentelor și au declarat că prima persoană pe care a omorât-o tânărul român de 29 de ani a fost un bărbat. David Caminada a fost înjunghiat, iar mai apoi John Muşetescu – el este cel în cauză – a ucis o femeie în vârstă de 77 de ani pe nume Rosa, pe strada de l’Arc de Sant Vicenç.

Inculpatul nu s-a oprit aici și a intrat într-un apartament de pe strada Portal Nou unde a mai omorât un bărbat. Înainte de a ieși din locuință românul a incendiat casa, iar victima a fost descoperită de polițiști cu o pungă de plastic pe cap.

Totodată, cetățeanul român mai este acuzat și de o tentativă de omor într-un magazin de încălţăminte de pe strada Bisbe şi de furtul unei motociclete. Polițiștii l-au arestat în cele din urmă pe Mușatescu în Plaza de Sant Jaume asupra lui găsindu-se mai multe bunuri care-l incriminează pentru faptele odioase comise.

Surse din interiorul anchetei au dezvăluit că John Mușatescu – în foto, prins de polițiștii spanioli – ducea un trai decent în Barcelona și nu îi lipsea absolut nimic, prin urmare este exclusă varianta conform căreia tânărul a recurs la crime și tâlhării pentru a face rost de bani.

Românul a fost audiat ore bune de anchetatorii catalani care încearcă să afle motivul pentru care Mușatescu a recurs la aceste gesturi necugetate. În plus, anchetatorii au dovezi solide care îl incriminează printre care se numără cărțile de identitate și cardurile de credit ale femeii de 77 de ani și un cuțit.

De asemenea, anchetatorii Diviziei de Investigaţii Criminale a Mossos d’Esquadra au făcut legătura şi cu celelalte evenimente produse în zonă și tânărul a fost pus sub acuzare nu numai pentru crimă, ci și pentru tâlhărie, incendiere, precum și pentru un atentat despre care poliţiştii spanioli nu au oferit încă detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri