Caută
Close this search box.

Un tânăr cu arsuri grave va fi transferat la Spitalul AKH din Viena

Situație critică pentru un tânăr de 20 de ani cu arsuri grave pe mai bine de jumătate din suprafața corpului.

Tânărul așteaptă de două zile să fie transferat în străinătate pentru a fi salvat, însă procedurile s-au blocat în hârtii.

Ministerul Sănătății confirmă într-un comunicat că pacientul în vârstă de 20 de ani internat la Spitalul Universitar de Urgență București – despre care spune că are arsuri în proporție de peste 50% din suprafața corpului, dar și politraumă – va fi transferat în cursul dimineții de luni, 6 ianuarie 2020, în Austria, la Spitalul AKH din Viena.

Cu privire la acest caz precizăm că, încă de ieri, 04 ianuarie 2020, orele 23:00, la mai puțin de 5 ore de la primirea informatiei despre acest caz, conducerea MS a aprobat transferul pacientului, fără piedici birocratice, într-o unitate sanitară de specialitate din străinătate pentru continuarea tratamentului specific. Menționăm că, un astfel de transfer se realizează numai cu aprobarea spitalului primitor, care transmite acordul dupa mai multe verificări. Cele 2 unități sanitare unde au fost transmise actele medicale in vederea transferului au dat acordul pentru realizarea acestuia in cursul zilei de mâine. MS a colaborat permanent cu DSU si SUUB”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Ministerul susține că „nu au existat probleme sau întârzieri legate de birocrație sau traducerea documentelor. Unitatea medicală din Bruxelles, acolo unde familia pacientului a solicitat transferul, a dorit ca imagistica să verifice diagnosticul. Ambele unități medicale, atât cea din Bruxelles, cât și cea din Viena, acolo unde au fost transmise actele medicale, au dat acordul pentru transferul pacientului în dimineața zilei de mâine (luni – n.r.). S- a ales unitatea din Viena unde acest transfer va fi realizat mâine dimineață, în jurul orelor 7:00, cu mijloacele de transport ale Departamentului pentru Situații de Urgență, conform legislației și competențelor”, a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în cadrul MS, citat de Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri