Caută
Close this search box.

Vela anunță că elicopterele SMURD vor zbura și noaptea: Piloți rezerviști au acceptat să revină în sistem

Patru noi elicoptere SMURD vor fi operate de piloţi cu experienţă, chemaţi din rezervă, a anunţat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, într-o declaraţie de presă susţinută, luni dimineața, în prezenţa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Am luat legătura cu piloți rezerviști și au acceptat să revină în sistem. Sunt patrioți care au răspuns prezent la chemarea ministului pentru a-și face datoria față de țară, că tara are nevoie de ei”, a spus Vela.

De asemenea, el a precizat că va propune „o inițiativă normativă prin care toate orașele și municipiile din România să-și amenajeze locuri de aterizare și decolare” pentru aeronavele SMURD.

Anunțul vine la aproape o săptămână după ce Vela a criticat ”dezorganizarea evidentă” din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), în cazul fetiței din Vâlcea care se afla în comă, dar nu a fost preluată la timp de elicopterul SMURD, reproșându-i lui Raed Arafat că nu a făcut ”rost de piloți”, pentru ca elicopterele să poată zbura și noaptea, nu numai ziua.

Citește și: Raed Arafat demonstrează că știrea cu sistemul de urgenta care a “batjocorit” o fetita…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri