Trupurile neînsufleţite ale celor 11 cetăţeni ucraineni ucişi în momentul în care avionul în care se aflau a fost doborât accidental de forţele armate iraniene la începutul lunii au fost repatriate duminică în Ucraina, unde a fost organizată o ceremonie solemnă pe aeroportul din Kiev, transmite Reuters.

Toţi cei 176 de pasageri şi membri ai echipajului, aflaţi la bordul avionului operat de compania Ukraine International Airlines, şi-au pierdut viaţa când aparatul de tip Boeing 737-800 a fost doborât pe 8 ianuarie, într-un moment în care Iranul era în alertă, în aşteptarea unui atac american.

Majoritatea persoanelor aflate la bord erau iranieni sau aveau dublă cetăţenie. Canada a avut 57 de cetăţeni la bord, iar nouă dintre cei 11 cetăţeni ucraineni ucişi erau membri ai echipajului.

În prezenţa preşedintelui Volodimir Zelenski, sicriele înfăşurate în steagul ucrainean au fost coborâte unul câte unul dintr-un avion al armatei ucrainene şi urcate într-un dric care aştepta pe aeroportul internaţional Borispol, situat la 29 kilometri est de Kiev, potrivit Agerpres.

Militarii au arborat steaguri care reprezentau diversele naţionalităţi ale celor ucişi. Membri ai personalului companiei aeriene ucrainene, unii cu lacrimi în ochi, aşteptau pe pistă.

FOTO: Pro TV

Iran a anunţat sâmbătă că va trimite în Ucraina cutiile negre ale avionului pentru citirea datelor,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =