Caută
Close this search box.

VIDEO. După 20 de ani. De la aurul olimpic, la anul olimpic, cu un campion olimpic

O întâlnire cu fostul campion olimpic de la Sydney 2000 și actualul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, poate avea, oricând, multiple valențe. În primul rând poate fi și chiar este o întâlnire de suflet, aidoma sufletului uriaș pe care un copil brașovean și l-a descoperit cândva, visând să ajungă un D’Artagnan al timpurilor moderne…
Apoi mai poate fi, pentru oricine, o emisiune de comunicare și de cunoaștere a realității sportive, într-un moment relaxat, cu gândul la frumusețile Crăciunului și ale Sărbătorilor de iarnă, dar și – în special – la startul unui an extrem de important.
Un an olimpic.
Așadar 2020, primul an olimpic pentru Mihai Covaliu, președintele Comitetul Olimpic si Sportiv Roman.
România ar putea să-și depășească prezența de la Rio 2016, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Sunt multe, foarte multe de spus și de analizat aici.
O parte din toate acestea le veți afla direct de la omul cu cea mai înaltă responsabilitate pentru rezultatele olimpismului românesc.

DUPĂ 20 DE ANI, ca în romanul de capă și spadă al lui Alexandre Dumas

Ne-am bucurat, prin urmare, de prezența liderului COSR la Enter și printre subiectele abordate se numără și șansele gimnasticii românești de revenire în cursa pentru medaliile olimpice din 2024, de la Paris, dar și cum facem să creștem campioni sau cum sădim sămânța iubirii pentru sport în inimile copiilor, toate acestea într-un dialog pe cât de consistent și spumos, pe atât de sincer, tranșant și spontan, purtat cu același super profesionist al sportului și al presei, sportive și nu numai, Inocențiu Voinea.
Un dialog lipsit complet de clasicele și aproape inevitabilele convenționalisme ale interviurilor de tot felul.
Nu în ultimul rând, veți afla și ce cadou mult visat a primit, de Crăciun, omul care s-a încununat, în urmă cu exact 20 de ani, cu cea mai înaltă distincție sportivă a Lumii – medalia olimpică de aur. Un cadou despre care vom mai vorbi și scrie. Și un cadou pe care, vă asigurăm, merită să îl … cercetați.

Așadar, După 20 de ani, exact ca titlul celebrului roman de capă și apadă al lui Alexandre Dumas-tatăl, cu un campion olimpic al podiumurilor și paradelor cu săbii și spade, Mihai Covaliu, înaintea marilor dueluri de la Tokyo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri