Caută
Close this search box.

VIDEO. Imagini ale Apocalipsei în Turcia. Oamenii dorm în stradă la -10 grade, numărul morților crește

Crește numărul victimelor anunțate oficial în Turcia. Cel puţin 22 persoane au murit, peste o mie au fost rănite şi numeroase clădiri s-au prăbuşit vineri seară în urma unui puternic seism produs în estul Turciei. Cutremurul a avut magnitudinea de 6,7 pe scara Richter și a fost urmat de mai multe replici.

Din nefericire, numărul victimelor va crește în mod cert de la acest 22 – care deja este înspăimântător -, deoarece mai multe blocuri de locuinţe s-au prăbuşit în oraşele din apropierea epicentrului. Echipele de salvare au reuşit să aducă la lumină câţiva supravieţuitori şi se luptă să recupereze victime şi la această oră. Peste 1000 de oameni au fost răniţi.

Pe un frig glacial, în stradă, ca în imaginile Apocalipsei, unii locuitori au aprins focuri pentru a se încălzi sau chiar dormi, extenuați de șocurile și groaza momentului.

”A fost înspăimântător, au căzut mobile peste noi. Am fugit afară”, a declarat pentru AFP Melahat Can, în vârstă de 47 de ani, un locuitor din Elazig. ”Vom petrece zilele următoare într-o fermă din afara oraşului”.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că ”toate măsurile necesare” vor fi luate pentru a veni în ajutorul zonelor afectate de seism şi că a trimis mai mulţi miniştri la faţa locului.

”Prin toate instituţiile noastre, mai ales AFAD şi Semiluna Roşie, suntem alături de popor”, a scris el pe Twitter.

Săli de sport, şcoli şi biblioteci s-au deschis pentru a primi persoane care şi-au abandonat locuinţele după cutremur, potrivit autorităţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri