Caută
Close this search box.

Vlad Voiculescu o face praf pe Gabriela Firea. „Mamă de familie dependentă de PĂCĂNELE”

vlad voiculescu

Candidatul PLUS la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, a susţinut că bugetul făcut public de Gabriela Firea, pentru 2020, la Primăria Capitalei, este „pur şi simplu absurdul şi minciuna în cifre”.

„Bugetul Gabrielei Firea pentru anul 2020 la Primăria Municipiului Bucureşti este pur şi simplu absurdul şi minciuna în cifre. Dacă un manager ar fi prezentat un astfel de buget acţionarilor unei companii, probabil că ar fi fost ultima prezentare pe care ar fi făcut-o vreodată în acea companie. (…) În bugetul pe care l-a publicat pe 24 ianaurie, cu întârziere, Gabriela Firea planifică venituri de 7,2 miliarde de lei, în condiţiile în care în niciun an nu au fost venituri mai mari de 4,2 miliarde de lei. (…) În 2019 s-a previzionat 4,2 miliarde, probabil că acolo vor fi şi cifrele finale, în 2018 sub 4,2 miliarde. Cum se poate ca anul acesta să planificăm 7,2 miliarde, aproape dublu, fără nicio explicaţie?”, a afirmat Voiculescu.

El a adăugat că primarul Capitalei, prin aceste cifre, arată că Primăria Bucureşti nu mai este dependentă de plăţile de la Guvern, deşi în bugetele anterioare se poate vedea contrariul.

„Firea a făcut în toţi aceşti ani Primăria Bucureşti din ce în ce mai dependentă de mila Guvernului. În 2017, din 3,8 miliarde, 3,6 au venit de la Guvern; în 2018 – 3,8 miliarde din 4,2 miliarde vin de la Guvern. În 2019, cam la fel. În 2020, surpriză! Gabriela Firea se aşteaptă să aibă venituri proprii de 3,2 miliarde. Ea spune că 1 miliard de lei vin din venituri nefiscale. (…) Din vinieta Oxigen îşi propune să realizeze un miliard de lei şi acum vedem care a fost scopul acestei viniete. Nu are nicio legătură cu poluarea, că nu rezolvă poluarea, nu are nicio legătură cu traficul în centru, pentru că nici asta nu rezolvă, mai mult, ia bani de la oamenii cei mai săraci care nu au bani să îşi ia cele mai noi maşini, blochează accesul în centru fără să ofere alternative de transport în comun. Scopul a fost să poată planifica, să poată să ne mintă, să spună – uite de unde iau bani pentru buget – din vinieta Oxigen”, a mai afirmat el.

Voiculescu a menţionat că Firea a planificat, nerealist, la capitolul absorbţie de fonduri europene, jumătate de miliard de lei, în condiţiile în care Primăria Bucureşti „este un contraperformer” la atragere de bani europeni. El a menţionat de asemenea că şi cheltuielile prevăzute în bugetul pe 2020 al primăriei sunt „fără niciun fel de fundament”, la fel ca şi veniturile.

„Ce o să fac eu în primele 100 de zile de mandat ca primar la Bucureşti? Toate activele Bucureştiului trebuie auditate, toate contractele de concesiune, de închiriere, toate lucrurile astea care dau ocazia unor lipitori să sugă din seva Bucureştiului vor fi auditate. În primele săptămâni după ce ajung la primărie, toate documentele de achiziţii publice, toate contractele de concesiune vot fi făcute publice”, a declarat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri