Caută
Close this search box.

Vorbim doar de fotbaliști de 2 bani, dar nu știe nimeni ce a făcut UN ROMÂN la celebrul raliu Dakar!

PREMIERă ABSOLUTĂ pentru sportul românesc. Într-o perioadă în care vorbim cu o intensitate nebunească doar de fotbaliștii din așa-zisa Liga I – de fapt, echivalentă cam cu Liga a V-a sau a VI-a în Anglia, deși nu e sigur -, apar performanțe de mare răsunet mondial ale unor români de care … nu știe mai nimeni. Ați auzit de MANI? Evident că nu, el nefiind fotbalist, nici măcar în Liga a II-a sau a III-a…

Dar haideți să vă spunem noi. Sătmăreanul în vârstă de 35 de ani, care a primit, în premiră pentru un român, însemnele ”Legend” (această distincție este acordată de către organizatori celor care au participat la minim 10 ediții ale raliului), a dominat autoritar cele 12 etape care au însumat 7.856 de kilometri ale Raliului Dakar. De exemplu, cu trei zile înainte de Finish, EMANUEL GIENES – Mani, avea un avantaj de 1h 30 min în fața principalului urmăritor. Startul festiv s-a dat pe 4 ianuarie în Jeddah, iar concurenții au trecut linia de Sosire astăzi, 17 ianuarie, la Qiddiyah.

Dar partea cea mai „tare„ vine abia acum. Rider-ul Emanuel Gienes, supranumit Mani, A CÂȘTIGAT ediția 2020 a celui mai dificil raliu de anduranță din lume, Dakar, la clasa Malle Moto – Original (fără asistență tehnică). În clasamentul general, românul a încheiat Dakar-ul, desfășurat pentru prima dată în Arabia Saudită, pe locul 29.

Ultima etapă s-a desfășurat între Haradh și Qiddiyah (447 km). Mani a terminat pe doi, cu opt minute în spatele lui Benjamin Melot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri