Caută
Close this search box.

24 de ordonanțe de urgență, noaptea, înainte de moțiune

ionel dancă
Miniștrii Guvernului Orban au propus, marți seara, la începutul ședinței de guvern, 24 de noi ordonanțe de urgență.
Printre OUG propuse s-au numărat: cea care modifică legislația electorală, pe cea din domeniul sănătății care introduce spitalele private în programele naționale pentru susținerea bolnavilor, sau cea care vine să rezolve, într-o primă etapă, decontarea de către stat a navetei școlare a elevilor.

La începutul ședinței, premierul a confirmat că pe ordinea de zi a ședinței de Guvern există un proiect de OUG pentru reglementarea alegerilor parlamentare anticipate. El a precizat că la acest act normativ s-a lucrat împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă pentru că nu există o reglementare precisă în acest domeniu, ci doar prevederi constituționale care stabilesc termenul maxim în care pot fi organizate alegerile anticipate după dizolvarea Parlamentului.

Pe de altă parte, Orban a negat informațiile potrivit cărora Guvernul va da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi pentru că acest lucru a fost reglementat prin asumarea răspunderii. El a mai subliniat că nu poate fi emisă o OUG în situația în are există în derulare o procedură de angajare a răspunderii în Parlament.
După cum se știe, miercuri, 5 februarie, de la ora 12, începe discutarea și votarea moțiunii de cenzură a PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri