A devenit operaţională linia TELVERDE pentru informaţii legate de coronavirus. Numărul este 0800 800 358. Pentru urgențe se va suna în continuare la numărul unic de urgență 112.

Linie TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus) este 0800800358.

Coronavirus în România. La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.

Dacă aveţi probleme de sănătate sau suspectați că ați putea fi infectat, sunați în continuare la numărul de urgență 112, se precizează în comunicatul grupului de comunicare strategică.

Până joi dimineață, la ora 10.00, au fost înregistrate 163 de apeluri la 112, cele mai multe fiind din Bucuresti

Coronavirus în România. „Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia Telverde. Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă”, potrivit comunicatului.

In țara noastră a fost confirmat până acum un singur caz de coronavirus. Pacientul din județul Gorj a fost adus la București, la Institutul Matei Balș. Bărbatul este în stare bună și nu prezintă simptome, deocamdată.

A fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica și testa persoanele cu care acesta a intrat în contact.

Bărbatul de 25 de ani infectat cu coronavirus a fost ridicat, azi noapte (miercuri spre joi – 26 spre 27 februarie, n.red.), din locuința unde era izolat în comuna Prigoria, județul Gorj, de un echipaj medical special. A fost adus, în această dimineață, la institutul „Matei Balș”, din Capitală, cu un transport special.

El lucrează la firma italianului depistat recent cu virusul din China. El a intrat în contact cu cetățeanul italian care a vizitat România în perioada 18-22 februarie.

În acest moment, 99 de persoane se află în carantină, iar 5.667 persoane sunt monitorizate, izolate la domiciliu.

113 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =