Caută
Close this search box.

Alertă meteo! COD ROȘU de vânt puternic la munte, cu rafale de până la 180 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de vânt puternic, valabil luni, de la ora 02.00 până la ora 18:00 la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și de Curbură. 

Potrivit codului roșu, în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140…180 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea vizibilității spre zero.

Sursă foto: Administrația Națională de Meteorologie

Primul cod portocaliu este valabil de duminică, ora 18.00, până luni la aceași oră:

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute,
cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

Al doilea cod portocaliu a fost emis pentru intervalul 23 februarie, ora 22:00 – 24 februarie, ora 18:00 și vizează Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și al Dobrogei:

Vântul va avea intensificări susținute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) și în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crișanei, Transilvania și Maramureș, cu viteze de 80…95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90…100 km/h.

De asemenea, pentru cea mai mare parte a țării a fost transmis un cod galben valabil de duminică ora 18.00, până luni, la aceeași oră:

Din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55…70 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri