Caută
Close this search box.

Ambasadorul SUA spune că miniştrii PSD au LĂSAT haos în Guvern

adrian zuckerman

România se află pe punctul de a scăpa de ultimele cătuşe ale comunismului şi corupţiei, a spus ambasadorul SUA Adrian Zuckerman, la Forumul CEO AmCham.

El a precizat:

„Preşedintele Trump, poporul american, împreună cu mine şi cu toţi membrii ambasadei, ne-am angajat să lucrăm cu preşedintele Iohannis, cu guvernul României şi cu dumneavoastră, să facem din acest an Anul Renaşterii României.

Acum este momentul ca România să devină un lider european şi global în domeniul artelor, ştiinţei, finanţelor, sănătăţii, tehnologiei informaţiei, producţiei agricole, de energie şi industriei.

România este gata să-şi declanşeze adevăratul potenţial economic, dar poate face acest lucru doar prin adoptarea unor legi şi reguli de bun simţ pentru afaceri şi punând capăt corupţiei endemice. Toate acestea vor conduce la beneficii economice enorme şi la prosperitate.

Capacitatea oligarhilor cu legături politice şi a baronilor de a controla interesele de afaceri şi de a limita competiţia pe piaţa liberă trebuie să ia sfârşit. Comunismul a distrus toate ţările care au avut ghinionul de a fi subjugate acestui rău.

Comunismul nu face nimic pentru a ajuta săracii şi persoanele defavorizate, ci este benefic doar câtorva elite din clasa conducătoare. Comunismul creează şi susţine un sistem endemic al corupţiei. Acum, revoluţia care a început în urmă cu 30 de ani trebuie încheiată cu succes. România a suferit prea mult timp şi dumneavoastră puteţi ajuta să se pună capăt acestei suferinţe.

Distrugerile produse încă nu au fost reparate şi pot fi adâncite. România îşi pierde tinerii şi muncitorii de toate vârstele, într-o rată record a emigraţiei. Oamenii nu pleacă pentru că pot câştiga mai mulţi bani în altă parte, ci pleacă pentru că îşi pierd speranţa.

Şi-au pierdut speranţa că România are determinarea şi curajul, după 30 de ani, pentru a scăpa, în sfârşit, de corupţia endemică generată de comunism şi perpetuată de baronii corupţi. Acesta este momentul să le arătăm că România poate şi va face ceea ce este drept şi corect.

Privatizarea este necesară. Un mediu de afaceri cu adevărat liber va crea bogăţie şi prosperitate pentru toată lumea. Firmele controlate de guvern nu doar că favorizează practici de business ineficiente, împiedică piaţa liberă şi competiţia, dar, mai important, păstrează corupţia vie.

Doar un mediu de afaceri stabil, predictibil şi complet transparent poate atrage investiţiile necesare, care să ducă la dezvoltare şi să promoveze o economie concurenţială. Transparenţa în afaceri şi responsabilitatea sunt primordiale.

De exemplu, România ar beneficia enorm de pe urma vastelor sale resurse naturale, dacă legislaţia raţională şi aplicarea legii ar fi respectate. Totuşi, foarte puţine resurse naturale sunt exploatate sau extrase eficient şi economic.

Corupţia din ultimii 30 de ani a făcut ca pădurile să fie exploatate ilegal, distrugând largi suprafeţe de pădure virgină şi provocând daune mediului. Un plan eficient şi legal de tăiere a pădurilor ar aduce nu numai avantaje economice, dar şi beneficii pentru mediu.

La fel, extracţia de petrol şi gaze este la un nivel foarte redus faţă de cum ar trebui să fie. Legile de funcţionare şi cele fiscale stabile şi de bun simţ ar aduce României venituri enorme din gaz şi petrol şi nu doar ar furniza securitate energetică României, ci ar transforma-o într-un exportator către alte ţări europene şi mai departe.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri