Caută
Close this search box.

Arafat, despre lipsa măștilor medicale: Unii le-au ascuns, ca să le vândă la suprapreț

raed arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat s-a arătat nemulțumit atât de știrile false care apar despre situația privind coronavirusul în România, cât și despre așa numită criză a măștilor medicale destinate populației.

Arafat a dat exemplul unei știri false care a fost scrisă în așa fel încât să pară că este un ordin elaborat de Ministerul Sănătății.

Șeful DSU spune că, pentru evitarea dezinformărilor, populația trebuie să obțină informații numai din surse de încredere.

”Mai avem un aspect referitor la știrile false care continuă să apară. Astăzi am dat exemplul unui ordin de ministru elaborat, scris de cineva, exact formatul unui ordin de ministru al Sănătății şi transmis pe toate rețelele, pe Facebook, pe sms-uri, pe diferite metode, care pentru un om de rând, un om simplu nu are cum să înţeleagă că nu e un ordin real. Sunt oameni care elaborează aceste documente pentru a dezinforma şi induce panică. Din nou revin cu rugămintea, populaţia să nu creadă astfel de materiale care ajung pe diferite căi, pe sms-uri, pe Facebook,pe Whatsapp, pe orice altă formă, până nu le confirmă cu comunicatele grupului strategic de comunicare.” – a spus Arafat.

Nu în utlimul rând, oficialul guvernamental a declarat că așa numita criză a măștilor medicale destinate populației este una falsă, deoarece ”unii și-au ascuns măștile, ca să le scoată să le vândă la suprapreț”.

”Și știm că unii și-au ascuns măștile, ca să le scoată să le vândă la suprapreț, când starea de panică a populației poate să fie mai ridicată. Și acest lucru este clar că va duce la o panică a populației, că n-avem măști. Sunt convins că vor apărea măștile pe diferite căi și cu prețuri extrem de mari. Vom lua și măsuri în acest sens, pentru că măștile destinate populației diferă de cele destinate personalului medical.

Și probabil că vom reuși să avem anumite cantități de rezervă de măști pentru distribuire gratuită în viitor populației dacă într-adevăr se transformă situația într-o situație critică de epidemie care să necesite acest lucru. La acest moment, încă din fericire nu avem niciun caz și de la un caz până la o epidemie există deci o perioadă care trece și care bineînțeles trecem și noi la altă fază de răspuns și de pregătire a populației.” – a mai spus Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat miercuri că sunt negative toate testele făcute persoanelor din Gorj care au avut contact direct cu cetăţeanul italian depistat pozitiv cu noul coronavirus de autorităţile din Italia.

Sursa: Pro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri