Caută
Close this search box.

Avertisment OMS: Coronavirusul ar putea afecta toate statele lumii

coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că noul coronavirus va afecta “majoritatea statelor din lume, dacă nu chiar pe toate”. Iar nivelul riscului de răspândire este considerat acum ″foarte ridicat″⁣.

Cazuri de infectare au fost confirmate și în Monaco, Nigeria, Africa, precum și în Noua Zeelandă. Între timp, în Italia, principalul focar de infecţie din Europa, bilanțul deceselor a ajuns la 21, iar numărul îmbolnăvirilor a trecut de 820.

Peste 50 de tzări au raportat cazuri de îmbolnăvire. Mai nou, pe listă apare şi Monaco. După China şi Coreea de Sud, Iranul are cele mai multe decese. Numărul lor a crescut de aproape şapte ori în 24 de ore şi a ajuns la cel puţin 210. În timpul conferinţei de presă care a avut loc ieri la Geneva, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a spus că liderii mondiali au încă şansa să tzină virusul în interiorul graniţelor.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director OMS: “Peste 20 de vaccinuri sunt în curs de dezvoltare la nivel global și mai multe tratamente terapeutice sunt testate. Ne așteptăm să avem primele rezultate în câteva săptămâni.”

Dr. Maria Van Kerkhove, reprezentant OMS în misiunea din China: “Momentan, nu există niciun motiv să credem că acest virus ar acționa altfel în regiuni climatice diferite. Va trebui să vedem ce se întâmplă pe măsură ce progresează. Dar trebuie să fim cât mai vigilenți posibil în toate țările lumii.”

Dr Michael Ryan, director executiv OMS: “Dacă spunem că există o pandemie de coronavirus, acceptăm în esență faptul că fiecare om de pe planetă va fi expus acestui virus. Datele nu ne indică acest lucru încă, iar China a arătat clar că acesta nu este neapărat rezultatul acestui eveniment dacă luăm măsuri, dacă ne mișcăm rapid.”

În Spania, mulţi dintre turiştii hotelului din Tenerife plasat în carantină în urmă cu patru zile sunt în continuare ţinuţi acolo. Ieri au fost lăsaţi să plece doar 130 de oameni, pentru că nu prezentau niciun simptom. În aşteptarea unei decizii a autorităţilor, cei rămaşi în hotel fac plaja ori înoată în piscina cu măştile pe fată.

În Italia, țara din Europa cea mai afectată până acum de coronavirus, oficialii intenţionează să redeschidă şcolile şi locurile publice din nordul Peninsulei începând de luni. Între timp, profesorii încearcă să recupereze cursurile pierdute şi predau lecţii copiilor utilizând diverse platforme online.

Giulia Macchi, profesoară: “Studenții sunt fericiți că participă la aceste lecţii online, pentru că, spun ei, nu mai trebuie să se trezească devreme pentru a prinde transportul public la timp, plus că stau afară cât aşteaptă şi le e frig. Aşa aici stăm liniştiţi. Poate părea absurd, dar elevii sunt mai fericiți făcând cursuri în acest fel decât la școală.”

Cireaşa de pe tort vine de la o echipă de cofetari din Italia, care a creat mai multe produse de patiserie inspirate de Coronavirus, pentru a detensiona şi pentru a îndulci un pic situaţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri