Caută
Close this search box.

Avocatul Poporului contestă la CCR liberalizarea programelor naționale de sănătate

avocatul poporului

Renate Weber, Avocatul Poporului, a declarat sâmbătă, la RFI, că nu va face o sesizare „în bloc” a CCR cu privire la cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate de Guvernul Orban în seara premergătoare moțiunii de cenzură. Totuși, rând pe rând, instituția va analiza actele normative și, dacă va fi cazul, le va contesta la Curte.

„Din perspectiva noastră, există eventuale probleme cu toate ordonanţele de urgenţă sau cu fiecare în parte, mai bine spus, în sensul în care noi, evident, le analizăm şi, în funcţie de ce rezultă din analiza noastră, decidem dacă sesizăm sau nu CCR. Adică nu vom face o sesizare în bloc pe toate cele 25 sau, mă rog, câte rămân să fie publicate în Monitorul Oficial, dar pe măsură ce ele apar în Monitorul Oficial, intră în analiza noastră”, a spus Weber, potrivit news.ro.

Avocatul Poporului a spus că OUG privind alegerile trebuie să îşi aştepte rândul

„E un lucru de care ne vom ocupa. Sunt mai multe care îşi aşteaptă rândul, pentru că am primit şi din partea Asociaţiei Elevilor, în legătură cu statutul cadrelor didactice. Avem mai multe. E şi OUG privind serviciile de sănătate, deci avem mai multe în analiză (…). Săptămâna viitoare vom decide”, a spus Weber.
OUG privind liberalizarea programelor naționale de sănătate, contestată la CCR
De altfel, Avocatul Poporului a anunțat, sâmbătă, la Digi 24, că va contesta la CCR actul normativ privind liberalizarea programelor naționale de sănătate. Sesizarea este pregătită și va fi înaintată instituției fundamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri