Caută
Close this search box.

Azi se hotărăşte soarta Guvernului Orban 2, după ce se dă decizia CCR, privind nominalizarea aceluiaşi premier

guvernul

Astăzi se poate hotărâ soarta Guvernului Orban 2, în Parlament. Dar ce se va întâmpla în Parlament depinde în bună măsură de decizia dată de Curtea Constituţională, privind nominalizarea lui Ludovic Orban ca premier pentru a doua oară.

CCR va dezbate azi sesizarea depusă de preşedinţii Parlamentului, Marcel Ciolacu şi Titus Corlăţean, împotriva desemnării pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcţia de premier. Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună, de la ora 16,00.

Dezbaterea va avea loc în aceeaşi zi în care este programat, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, votul de învestitură al Cabinetului Orban 2. Practic, azi s-ar decide soarta lui Ludovic Orban pentru perioada următoare.

Dacă toate informaţiile de până acum arată că plenul Parlamentului va respinge învestirea Cabinetului Orban 2, în privinţa deciziei CCR există un mare semn de întrebare, dată fiind componenţa politică a Curţii.

CCR a transmis un semnal foarte important că nu va tergiversa calendarul pentru alegerile anticipate, stabilind un termen foarte strâns, de doar patru zile, pentru transmiterea punctelor de vedere în vederea soluţionării sesizării depuse de Marcel Ciolacu şi Titus Corlăţean, care au contestat desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban drept candidat la funcţia de premier.

Pe de altă parte, premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că parlamentarii au obligaţia să fie prezenţi la votul de învestire a guvernului, „nicidecum să tragă chiulul, din motive care sunt discutabile”.

„Indiferent ce doreşte PSD, doreşte respingerea guvernului sau investirea guvernului, ei trebuie să se prezinte la Parlament şi să-şi îndeplinească mandatul ce le-a fost încredinţat de cetăţenii români”, a declarat premierul Orban.

Orban a afirmat că „obligaţia parlamentarilor este să fie prezenţi, obligaţia parlamentarilor este sa vină la muncă, nicidecum să tragă chiulul din motive care sunt discutabile”.

Premierul desemnat a afirmat că toţi parlamentarii PNL vor fi mobilizaţi şi a menţionat că s-au purtat negocieri cu toate grupurile parlamentare, mai puţin PSD, pentru a convinge senatorii şi deputaţii să participe la procedura de învestire a Guvernului.

„În cazul în care mâine nu se va întruni cvorumul, responsabilitatea integrală va fi a celor care nu vor fi prezenţi, a celor care vor lipsi, nu a celor care sunt prezenţi. În cazul în care ei nu se prezintă, înseamnă că ei sunt aceia care vor să perpetueze starea de fapt. Noi ne dorim buna guvernare a României şi considerăm că ea nu poate fi asigurată decât prin alegeri anticipate, dând din nou puterea către cetăţenii români care să aleagă un Parlament reprezentativ, care să fie o bază solidă pentru învestirea unui guvern care să facă reformele de care România are nevoie”, a precizat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri