Caută
Close this search box.

Bărbat arestat duminică la Moscova, după ce a înjunghiat două persoane într-o biserică ortodoxă

Un bărbat a fost arestat duminică la Moscova după ce a înjunghiat două persoane într-o biserică ortodoxă din nord-estul capitalei ruse, au anunţat autorităţile locale, care deocamdată nu au evocat o pistă teroristă, transmite AFP.

”Poliţia a arestat un bărbat în vârstă de 26 de ani, din regiunea Lipeţk (la sud de Moscova), care a intrat într-o biserică de pe strada Bakuninskaia în dimineaţa zilei de 16 februarie şi a rănit două persoane cu un cuţit”, a anunţat purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Interne rus, Irina Volk, citată de agenţiile de presă ruse.

Motivele atacului nu sunt deocamdată cunoscute, a precizat reprezentanta Ministerului de Interne rus.

Potrivit canalului de televiziune Ren-TV, după atac bărbatul a fost imobilizat de către enoriaşi până la sosirea poliţiei.

Kirill Sladkov, preotul bisericii unde a avut loc atacul, a explicat că autorul purta ochelari, mănuşi de cauciuc, o cagulă şi căşti la care asculta muzică.

În ultimii ani, în Rusia au avut loc rareori atacuri cu cuţitul în locuri publice, unele fiind revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic, fără ca autorităţile ruse să reţină în anchetă o motivaţie teroristă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri