Caută
Close this search box.

Bărbatul de 25 de ani cu virusul COVID-19, la Institutul Matei Balş. Streinu-Cercel: Orice este posibil în legătură cu extinderea coronavirusului

Bărbatul din Gorj, depistat pozitiv cu virusul COVID-19, a ajuns la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti. Profeorul Adrian Streinu-Cercel a declarat pentru MagnaNews.ro că tânărul de 25 de ani se află în stare bună, într-o secția complet izolată din institut, care nu a mai fost folosită niciodată.

Din acest moment, orice scenariu este posibil referitor la extinderea coronavirusului, a mai declarat profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Transportul s-a desfăşurat în condiţii normale pentru astfel de situaţii şi nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane.

Bărbatul care a contractat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD de la ISU Dolj, dotată corespunzător şi având condiţii de izolare totală a pacientului. De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenţii de tip CBRN (situaţii de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară)„, precizează un comunicat de presă.

Bărbatul va rămâne izolat complet de restul pacienţilor de la Institutul „Matei Balş.

Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea lui este bună, neavând simptome specifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri