Caută
Close this search box.

Barna acuză: Dacă Guvernul cade, este pentru că PNL și PSD s-au înțeles

Liderii USR-PLUS au reacționat dur, miercuri, înainte de votul pentru moțiunea de cenzură programat în plenul Parlamentului, acuzând o înțelegere între PNL și PSD. „Asistăm de câteva luni la o preluare tacită a puterii de către PNL, la care PSD reacționează simbolic. Nu am nicio îndoială că există o înțelegere subterană între cele două partide”, a declarat coordonatorul Alianței USR PLUS, Dragoș Tudorache.

”Dacă reforma statului propusă de PNL este să înlocuim baronii PSD cu cei ai liberalilor, atunci aș zice: NU, mulțumesc.

Pleacă oamenii lor și vin tot oamenii lor. Fie că sunt pesediști, liberali sau pedeliști, știm deja ce îi califică și ce pot face. România de astăzi e opera lor și e îngrozitor de departe de ceea ce ne dorim. Să guvernezi nu înseamnă să împarți posturi și să te ții de scaun cât mai mult cu putință. Nu acesta e mandatul pe care l-a primit PNL nici de la propriii votanți și nici de la societate. Actualul executiv – și PNL, ca partid – face aceeași greșeală ca PSD, crezând că guvernarea îi aparține”, a spus liderul USR PLUS.

Și Vlad Voiculescu, membru al PLUS și aspirant la calitatea de candidat al Alianței la alegerile pentru Primăria Capitalei, acuză faptul că guvernul PNL își dorește să cadă miercuri pentru a nu guverna

”Oare avem din nou un guvern care vrea să cadă și nu să guverneze? Oare după ziua de azi vom constata din nou că baronii locali au făcut o înțelegere împotriva oamenilor? Oare PNL, PSD, UDMR s-au înțeles și au făcut așa încât să fie bine pentru ei încă vreo 4 ani?

Cel mai important: oare nu cumva totul se întâmplă pentru ca puterea cea mai importantă în aceste partide – cea a baronilor locali (roșii, galbeni sau UDMR) – să nu fie pusă în primejdie de alegeri pentru primari în două tururi? Unele lucruri sunt clare ca lumina zilei.

Dacă guvernul cade, este pentru că s-au înțeles.

Dacă guvernul cade, este pentru că oamenii cu putere din aceste partide vor să își păstreze feudele pe care încă le mai au, sau speră să își facă unele noi”, a declarat Vlad Voiculescu.

Dacă guvernul Orban ar fi demis în urma moțiunii de cenzură dezbătută și votată miercuri, ar putea fi primul pas pentru declanșarea procedurii pentru alegerile anticipate, solicitate de USR PLUS cu insistență în ultimul an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri