Caută
Close this search box.

Barna, supărat că USR nu a fost invitat la guvernare

dan barna

Președintele USR, Dan Barna, a scris vineri un mesaj pe Facebook în care critică decizia PNL de a aproba lista Cabinetului Cîțu și a programului de guvernare, înainte de consultările cu USR. „Ne-am fi așteptat ca premierul desemnat să discute mai întâi cu partidele și abia ulterior, în funcție de rezultatul consultărilor, să formeze o coaliție care să dea miniștrii și un program de guvernare”, a scris Barna.

Liderul USR ar fi vrut ca din echipa de miniștri a noului cabinet să nu facă parte cei care „au performat sub așteptări” iar în programul de guvernare să se regăsească „la primul punct” alegerea primarilor în două tururi.

„Consultările care vor avea loc săptămâna viitoare, DUPĂ depunerea listei miniștrilor și a programului de guvernare, nu sunt decât un exercițiu formal. Decizia unui guvern monocolor a fost luată deja de PNL”, a mai scris Dan Barna pe Facebook.

Conducerea PNL a aprobat în unanimitate lista de miniștri și programul de guvernare al Cabinetului Cîțu. Din guvern vor face parte aceiași miniștri pe care i-a avut și Luodvic Orban în executiv, cu excepția Finanțelor, unde în locul lui Florin Cîțu este propus Lucian Heiuș.

„Vom purta discuții cu toate grupurile parlamentare cu formațiunile politice, cu parlamentari individual. Noi ne ducem la negocieri pentru a încerca să formăm o majoritate”, a declarat vineri președintele PNL, Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri