Traian Băsescu a anunţat că nu a avut nici o clipă intenţia de a candida la Primăria Capitalei, deşi a declarat recent că se mai gândeşte la acest lucru. El a lăudat faptul că PNL îl va susţine pe Nicuşor Dan împotriva Gabrielei Firea.

„Lucrurile merg spre bine, dacă facem candidaturi în bloc pentru candidaţii dreptei, PSD pierde şi sectoarele. O alianţă PNL-PMP-USR nu are cum să fie bătută de PSD”, a declarat Băsescu. Întrebat cum rămâne cu candidatura sa la Primărie, Băsescu a spus că s-a jucat puţin.

„M-am jucat puţin pentru a stimula partidele să găsească o soluţie. Dacă nu găseau soluţia, eram obligat să candidez ca să-mi tractez partidul. Nicuşor Dan este bine poziţionat, fără a fi cel mai bine poziţionat. Soluţia cu Nicusor Dan ne uneşte pe toţi”, a precizat Băsescu.

Partidul Naţional Liberal susţine candidatura lui Nicuşor Dan la funcţia de primar general al Capitalei, în alegerile din acest an. Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL, premierul interimar Ludovic Orban

„PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Municipiului Bucureşti şi la nivelul fiecărui sector al Capitalei. În urma acestei cercetări a rezultat clar că toţi candidaţii PNL au şansa de a câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu avem această garanţie că vor câştiga bătălia cu PSD. (…)

În urma discuţiilor pe care le-am avut cu Nicuşor Dan, care au vizat problematica Bucureştiului, soluţiile pentru rezolvarea marilor probleme ale Capitalei, am luat decizia de a-l propune pe Nicusor Dan ca şi candidat la Primăria Capitalei susţinut de PNL”, a spus Orban, la sediul PNL.

El a arătat că în zilele următoare va susţine această propunere în conducerea PNL Bucureşti, în Biroul Executiv şi în Biroul Politic Naţional al PNL.

„Obiectivul nostru fundamental este acela de a asigura o guvernare locală a Bucureştiului care să ofere soluţii care stau în picioare pentru fiecare dintre problemele majore ale Bucureştiului, de la trafic până la poluare, de la dezvoltare urbanistică până la problemele legate de calitatea vieţii.

Am convingerea că Nicuşor Dan este cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective fundamentale ale PNL: de a elibera Bucureştiul de domnia despotică a PSD şi de a asigura o bună guvernare a Bucureştiului, care să asigure calitatea vieţii la nivelul celorlalte capitale europene şi care să permită fiecărui bucureştean să aibă cu adevărat o şansă de a trăi într-o capitală modernă, administrată corect”, a spus liderul PNL.

Acesta a explicat decizia de a-l susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei.

„Decizia pe care am luat-o a fost o decizie care ţine cont de cunoaşterea problemelor Bucureştiului, de interesul major pe care l-a manifestat de-a lungul ultimilor ani pentru a găsi soluţii chiar fiind în afară administraţiei Bucureştiului şi, de asemenea, decizia este luată şi dintr-un motiv foarte serios – că mă regăsesc printre soluţiile pe care le propune Nicuşor Dan pentru problemele Bucureştiului”, a menţionat Orban.

Ludovic Orban a adăugat că în 2016 bucureştenii au luat o decizie care „a dus Bucureştiul în pragul falimentului, care a dus la o soluţie pentru Primăria Capitalei, care a făcut praf Bucureştiul, care în loc să rezolve problemele a creat multe alte probleme”.

El a dat asigurări că nu a avut nicio negociere de natură politică cu Nicusor Dan, întrebat dacă va negocia alături de acesta cu USR-PLUS pentru candidaţi comuni la locale. Orban a precizat că nu i-a solicitat lui Nicuşor Dan să se înscrie în PNL, pentru că aceasta să aibă posibilitatea să poată fi susţinut şi de alte formaţiuni de dreapta.

„Am garanţia că Nicuşor Dan va câştiga Primăria Capitalei, indiferent care va fi formula politică ce îl va susţine”, a conchis el. Preşedintele liberalilor a mai susţinut că în toate sectoarele, mai puţin sectorul 3, are garanţia că PNL va câştiga alegerile locale.

„Nu exclud nicio formă de colaborare cu partenerii noştri cu care de altfel de patru ani de zile suntem umăr la umăr, am purtat toate bătăliile importante atât la nivelul Parlamentului, cât şi în ceea ce priveşte bătălia cu PSD”, a mai spus Orban.

52 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =