Caută
Close this search box.

Belarus şi Noua Zeelandă au confirmat, vineri, primele cazuri de persoane infectate cu coronavirus

coronavirus

Belarus şi Noua Zeelandă au confirmat, vineri, primele cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar ambele ţări spun că bolnavii sunt persoane care au călătorit în Iran.

În Belarus, pacientul este un student iranian care a intrat în ţară săptămâna trecută, din Azerbaidjan. Toţi cei care au intrat în contact cu el au fost plasaţi în carantină într-un spital de boli infecţioase din capitala Minsk. Ministrul Sănătăţii din Belarus a anunţat că vor fi controlaţi medical toţi pasagerii care sosesc din Italia, Iran şi Coreea de Sud. Măsura era deja valabilă pentru călătorii din China.

În Noua Zeelandă, prima persoană infectată cu coronavirus este o femeie trecută de 60 de ani, care s-a întors dintr-o călătorie în Iran, scrie The Guardian. Pentru a preveni răspândirea bolii, ministrul Sănătăţii din Noua Zeelandă, David Clark, a anunţat că pasagerii care vin din Iran nu mai pot intra în ţară, iar cei care au intrat în contact cu o persoană care a fost în Iran în ultimele două săptămâni vor trebui să se auto-izoleze.

După cazurile din Belarus şi Noua Zeelandă, coronavirusul este acum prezent în 49 de ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri