Caută
Close this search box.

Bogdan Aurescu spune care este ultima condiţie pentru eliminarea vizelor românilor pentru SUA

bogdan aurescu

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a declarat că România a făcut progrese în ceea ce privește rata de refuz a vizelor pentru SUA și că obiectivul eliminării acestora este urmărit constant de autoritățile române.

„Este un obiectiv pe care noi îl urmărim constant. În prima mea discuție pe care am avut-o cu secretarul de stat american Pompeo, pe 20 noiembrie, la Bruxelles, am abordat acest subiect și i-am spus exact despre așteptarea pe care România o are pe această temă.

Aici este vorba despre o legislație americană, care prevede un prag de 3% pentru rata de refuz al vizelor, care este generat de o serie de factori, dar care în momentul de față se află la un procent de 9,11%.

Trebuie să ajungem la 3% ca să putem, conform legislației americane, să fie luată o decizie cu privire la accederea României în Visa Waiver. Există un progres consistent – în 2009 eram la un procent de peste 26% față de 9,11%, acum”, a spus ministrul Bogdan Aurescu.

Bogdan Aurescu a afirmat că se acționează pentru eliminarea vizelor pentru cetățenii români inclusiv la nivelul Congresului SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri