Caută
Close this search box.

Braşov: Consilierul judeţean Andrei Kadaş a demisionat din partid înainte de şedinţa cu premierul Orban

Conducerea PNL Braşov a anunţat, sâmbătă seara, demisia din partid a consilierului Andrei Kadaş înainte de şedinţa Biroului Permanent Judeţean la care a participat și preşedintele partidului, premierul desemnat Ludovic Orban, totodată liderul liberalilor braşoveni, Adrian Veştea afirmând că îşi rezervă dreptul ca, în următoarele zile, să îl acţioneze în judecată pe senatorul PSD Marius Dunca pentru declaraţiile făcute în contextul scandalului stârnit de Kadaş, relatează Agerpres.

Anunţul privind demisia lui Andrei Kadaş, care ocupat funcţiile de preşedinte al unei organizaţii locale a partidului şi a obţinut, la ultimele alegeri, un mandat de consilier judeţean din partea PNL, l-a făcut secretarul general al PNL Braşov, Dragoş David, care a precizat că şedinţa conducerii filialei braşovene, programată pentru vineri seara, nu a putut avea loc din cauza lipsei de cvorum.

„Am constatat, astăzi, că a fost depusă o demisie din PNL, a domnului Kadaş. (…) Nu avem ce să mai discutăm atâta timp cât un coleg îşi dă demisia, nu am putut decât să luăm notă de aceasta. Începând de astăzi, nu mai este membru al PNL”, a precizat Dragoş David.

În ce priveşte afirmaţiile liderului PSD Braşov, senatorul Marius Dunca, care a spus, într-o conferinţă de presă, că „PNL a aşezat clanurile interlope la masa deciziilor publice”, acuzându-l pe Adrian Veştea că ar lua apărarea „locotenenţilor” prin faptul că nu „l-a dat afară din partid pe Kadaş”, liderul PNL Braşov a spus că este vorba despre „un senator PSD născut din pixul lui Dragnea, care, în decursul anilor, nu s-a afirmat prin absolut nimic decât prin a crea scandaluri şi a atrage atenţia crezând că poate, poate îi va creşte şi lui notorietatea în vreun fel”.

„Nu cred că astăzi are vreo recomandare, nu cred că, în decursul timpului, a avut curajul de candida uninominal, de a se prezenta în faţa cetăţenilor judeţului Braşov pentru a obţine voturile, iar lucrul acesta nu-l spun doar eu, la nivel declarativ, cred că îl poate spune orice sondaj, orice analiză sociologică care poate fi făcută, fiindcă în felul acesta putem să ne dăm seama care este potenţialul dumnealui. A ieşit cu acuze şi în campania trecută – pentru că el se activează de fiecare dată în prag de campanie electorală – înainte de europarlamentare a spus că eu sunt de vină că nu s-a îndiguit Bârsa, deşi PSD era la guvernare şi avea un contract în acest sens, că aeroportul nu se face din cauza lui Adrian Veştea sau mai ştiu eu ce acuze. Am văzut reacţia braşovenilor şi am văzut-o cât se poate de clar la cele două alegeri”, a afirmat Adrian Veştea.

Acesta a subliniat că este în administraţia publică locală de 16 ani şi, asupra sa, „nu a existat niciun scandal”, menţionând că „s-a bătut pentru a construi obiective strategice atât pentru Râşnov, cât şi pentru Braşov”.

„În cei patru ani, la nivelul CJ, în proporţie de 99% (…) nu am avut opozanţi decât în anumite momente, când îşi aduceau aminte că anumite localităţi ar trebui să primească mai mulţi bani decât altele sau pe teme cum ar fi plafonarea salariilor din aparatul bugetar (…) şi sunt în stare să privesc în ochii tuturor braşovenilor, pentru că eu consider că este o măsură echilibrată şi echitabilă pentru societatea braşoveană. PSD are reprezentanţi în toate comisiile şi au fost în unanimitate cu toate punctele de pe ordinea de zi a acestor comisii. Mai mult decât atât, toţi au votat, ei au stabilit cine să-i reprezinte în comisiile de specialitate – iar unii dintre ei sunt medici şi astăzi sunt senatori. Şi cred că ar trebui să se ţină cont de acest lucru, fiindcă nu Adrian Veştea a nominalizat pe nimeni într-o comisie, ci, din contră, ei, cu toţii, şi-au adus aportul, au votat atât preşedinţi de comisii, persoane desemnate în anumite activităţi”, a subliniat Veştea.

Nu în ultimul rând, acesta a punctat că, „dacă anumiţi oameni îşi permit să-şi trimită mesaje într-un anumit fel, înseamnă că se cunosc foarte bine”. „Nu cred că Adrian Veştea este responsabil pentru ce fac unii sau alţii, sau ce mesaje îşi transmit”, a spus liderul PNL Braşov, făcând referire la afirmaţiile lui Dunca potrivit cărora ar fi primit ameninţări telefonice din partea lui Andrei Kadaş.

Există o serie de ameninţări de tip mafiot la adresa conducerii PSD Braşov şi o teamă faţă de acestea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, liderul social-democraţilor braşoveni, senatorul Marius Dunca, care a menţionat că a fost ameninţat, printr-un mesaj pe telefon, de consilierul autosuspendat din PNL Andrei Kadaş.

Totodată, conform lui Dunca, primarii PSD din Zărneşti şi din Săcele au fost, la rândul lor, ameninţaţi, primului fiindu-i incendiată casa, iar celui de-al doilea fiindu-i tăiate frânele de la maşină, în ambele cazuri existând dosare penale pe rol.

Conform liderului PSD Braşov, aceste ameninţări ar fi venit în contextul în care consilierul liberal l-ar fi acuzat, într-o postare pe Facebook, că s-ar fi aflat în spatele percheziţiilor care au avut loc la locuinţa fostei sale soţii.

„PNL a aşezat clanurile interlope la masa deciziilor publice. Toată lumea a văzut care sunt legăturile între Veştea (Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean şi lider al PNL Braşov – n.r.) şi PNL şi Kadaş. (…) Veştea a promovat oamenii pătaţi, şantajabili, care pun interesele mafiote mai presus de cele ale braşovenilor. A permis clanurilor mafiote să ia decizii în ce priveşte administrarea judeţului. (…) Sub conducerea PNL şi Veştea primim ameninţări”, a afirmat Dunca, subliniind că va înştiinţa organele abilitate ale statului în privinţa ameninţărilor pe care le-a primit.

Totodată, el i-a solicitat preşedintelui CJ Braşov, Adrian Veştea, lider al PNL Braşov, să facă publică lista contractelor forului judeţean şi a spitalelor din subordinea acestuia cu firmele care au beneficiat de contracte prin atribuire directă, în condiţiile în care Andrei Kadaş a fost preşedinte al comisiei de sănătate a CJ Braşov.

„Să ne spună ce legături există între CJ şi firmele acestuia, observ că nu vrea să-l dea afară din partid şi din CJ şi există această suspiciune că şeful mafiei ar fi tocmai Veştea dacă ia apărarea locotenenţilor”, a mai afirmat Dunca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri