Caută
Close this search box.

BUBUIE SPORTUL. Londra ar putea găzdui Jocurile Olimpice 2020, Tokyo FIIND GRAV afectat de coronavirus!

LONDRA

Capitala Angliei, Londra, ar putea găzdui Jocurile Olimpice din 2020, după ce orașul japonez Tokyo este grav afectat de epidemia de coronavirus.

Londra, care a găzduit ediția din 2012 a Jocurilor Olimpice, este pregătită să preia organizarea competiției din 2020, în cazul în care Tokyo nu poate face acest lucru din cauza focarului de coronavirus.

”Având în vedere perturbarea continuă cauzată de focarul de coronavirus, cer Comitetului Olimpic să ia în considerare ca Londra să găzduiască Jocurile Olimpice în cazul în care apare această nevoie”, a declarat Shaun Bailey, candidat la primăria Londrei.

”Este perfect posibil să găzduim evenimentul”

”Avem infrastructura și experiența necesară, iar dacă sunt ales, mă voi asigura că Londra este gata să găzduiască din nou cea mai mare sărbătoare sportivă”, a mai spus Shaun Bailey.

Fostul ministru al sportului, Tracey Crouch, a declarat că Londra este pregătită să preia organizarea Jocurilor Olimpice: ”Este perfect posibil să găzduim evenimentul. Cea mai mare parte a infrastructurii este deja în picioare și putem organiza totul în orice moment”.

Madridul a refuzat o organizare de urgență

”Toată lumea lucrează ca Jocurile Olimpice să se desfășoare la Tokyo. În cazul puțin probabil în care Japonia nu va putea organiza evenimentul, Londra va face tot posibilul pentru a fi pregătită să preia atribuțiile”, a spus un purtător de cuvânt al primarului Londrei, Sadiq Kahn, pentru City AM.

O altă opțiune pentru înlocuirea capitalei Japoniei la organizarea JO 2020 este Madridul. Cu toate acestea, primarul capitalei Spaniei, Jose Luis Martinez Almeida a respins această idee: ”În prezent nu avem infrastructura necesară pentru a găzdui Jocurile Olimpice de urgență”.

Japonia a raportat 175 de cazuri de coronavirus

Responsabilii japonezi speră să poată organiza, așa cum este stabilit, Jocurile Olimpice din aceasdtă vară: ”Vom continua să colaborăm cu toate entitățile care analizează cu atenție orice incidență a bolilor infecțioase și vom examina orice măsuri necesare”.

Japonia are aproximativ 175 de oameni infectați cu coronavirus, iar amenințarea a început să avanseze spre Europa de Vest, cu un caz confirmat în Spania și șapte morți în Italia, unde ar exista peste 230 de cazuri. Pacienții cu coronavirus au mai fost înregistrați în Marea Britanie, Franța, Germania, Finlanda și Suedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri