Caută
Close this search box.

CÂND ȘI CUM vor părăsi nava românii de pe Diamond Princess, aflați în carantină din cauza coronavirusului

Ministerul Afacerilor Externe anunță cțnd și în ce condiții pasagerii români de pe Diamond Princess, aflată în carantină de câteva săptămâni din cauza coronavirusului, vor putea părăsi sinistra navă.

Potrivit MAE, până la acest moment, nu au fost identificați alți români infectați cu noul tip de coronavirus, iar starea de sănătate a cetățeanului român diagnosticat pozitiv pentru COVID-19 este în continuare bună.

Ministerul anunță astfel când va expira perioada de carantină, dată după care pasagerii vor putea părăsi ambarcațiunea, în baza unui certificat medical eliberat de autoritățile din Japonia, informează Hotnews. e vorba de ziua de 19 februarie.

Cu toate acestea, românii membri ai echipajului „pot fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile începând cu data de 19 februarie, în funcție de evoluția situației de la bordul navei”.

Ulterior, decizia cu privire la continuarea activității pe nava Diamond Princess sau revenirea în țară la expirarea perioadei de carantină va fi luată de comun acord între românii membri ai echipajului și compania care operează ambarcațiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri