Caută
Close this search box.

Cascadă de referendumuri, pe care PSD ar dori să o lanseze în ziua alegerilor

psd

Gabriel Zetea, vicepreşedinte al PSD şi şef al CJ Maramureş, a anunţat că vrea să organizeze un referendum local, chiar în ziua alegerilor locale, prin care să le ceară maramureşenilor să spună dacă sunt de acord că familiile să primească 10.000 de lei, după ce li se naşte primul copil. Zetea mai vrea să ofere şi o mulţime de scutiri de taxe şi impozite pentru cei care au trei copii.

Baronii şi primarii PSD au de gând să organizeze referendumuri locale în toată ţara pentru a-şi creşte considerabil şansele la alegerile locale. În cadrul referendumurilor, locuitorii vor fi întrebaţi dacă doresc să primească sume consistente de bani. Zetea a anunţat primul că doreşte să ofere peste 2.000 de euro fiecărei familii căreia i se naşte primul copil. Banii vor fi suportaţi din bugetele consiliilor judeţene şi ale primăriilor, susţine Zetea.

Anunţul a fost făcut în cadrul Conferinţei Judeţene de Alegeri a PSD Maramureş, în care Zetea a fost reales preşedinte al filialei.

”Să susţinem cu adevărat un program prin care familiile tinere ale Maramureşului să fie încurajate să facă acest pas, să vedem că tinerii revin la formula de bază a societăţii, la familie. Să îi vedem că se căsătoresc şi fac copii, că perpetuează Maramureşul de acum înainte, peste ani.

Pentru un asemenea program judeţean pot să candidez şi în fruntea partidului şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Maramureş. Să încercăm să îi ajutăm efectiv pe tinerii judeţului nostru şi tocmai de aceea voi propune, în perioada imediat următoare, un program care poate chiar aşa se va numi: Renaşterea Maramureşului. Şi prin acest program, Consiliul Judeţean, alături de fiecare primărie din judeţ va propune locuitorilor un referendum judeţean în ziua alegerilor locale.

Şi vom propune ca o parte din bani să vină de la Consiliul Judeţean, iar o parte de la fiecare primărie locală, astfel încât fiecare cuplu de tineri ai Maramureşului, după ce se căsătoresc şi fac un copil, să primească o sumă importantă de bani, pentru a putea creşte acei copii.

La fiecare al treilea copil, familiile ar trebui să primească o scutire pentru impozitele pe casă, pe maşină, pe teren, iar acestora trebuie să le asigurăm locuri de muncă. Dacă cei de la Bucureşti nu vor susţine un astfel de proiect, noi, printr-un referendum, îl vom aproba şi îi vom obliga şi pe cei din Parlament şi pe cei din Guvernul României, indiferent de culoarea politică, să susţină un proiectul prin care Maramureşul poate renaşte, prin care familiile tinere ale judeţului primesc ajutor sau prin care cei plecaţi în Diaspora pot să revină acasă, pentru că au şi un motiv. Pentru un astfel de proiect de suflet, dragi colegi, pot să candidez. Şi dacă mă susţineţi, vă mulţumesc şi vă susţin şi eu!”, a spus Gabriel Zetea, vicepreşedinte PSD al Regiunii de Nord Vest.

Şi Gabriela Firea a anunţat recent că intenţionează să organizeze un referendum în Bucureşti, prin care cetăţenii să fie întrebaţi dacă doresc să respire un aer mai curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri