Caută
Close this search box.

Cazul Ditrău, multiplicat: Muncitori din Sri Lanka, hărțuiți în trei mari oraşe

ditrău

Cazul Ditrău nu este singular. Muncitori din Sri Lanka, veniţi să muncească cinstit în România, sunt hărțuiți în alte trei oraşe.

Romulus Badea, partener la Soter&Partners, companie care, printre altele, aduce muncitori străini în țară, a declarat pentru HotNews.ro că nu este o excepție ceea ce se întâmplă în comuna Ditrău.

„Cazul Ditrău nu este un caz izolat. Este doar unul mediatizat. Lucrurile astea se întâmplă peste tot în țară. În București nu avem astfel de situații, dar s-ar putea să fie și din cauză că noțiunea de bucureștean definește un grup foarte amestecat, un amalgam de oameni veniți din toate colțurile țării și din multe alte țări”, a povestit Romulus Badea.

Compania pe care o reprezintă a adus la un hotel din Vâlcea oameni din Sri Lanka pentru curățenie în camere și pentru o bucătărie. O familie de români s-a întâlnit cu oamenii de la curățenie pe hol și a ieșit un mare scandal.

Apoi, patronii unui restaurant din centrul Clujului au angajat un număr destul de mare de oameni din aceeași țară (Sri Lanka) pentru bucătărie, chelneri. I-au cazat în centrul orașului, aproape de restaurant.

Sunt câțiva oameni de pe stradă care i-au reclamat la toate autoritățile la care puteau să-i reclame: la imigrări, ITM, Pompieri etc. La un moment dat, jandarmii au venit cu duba de intervenție. Chiar s-a făcut o petiție la Primărie, care este semnată de 15 vecini.

Un alt caz este al unei fabrici din apropiere de București, o angajată care se ocupa de treburi administrative realiza pontajul angajaților. Pentru toți românii făcea pontajul corect, cu excepția celor din Sri Lanka. Scopul ei era ca aceștia să primească un salariu mai mic.

FOTO: Digi24

Patronul a început o mică investigație și așa a observat că acei angajați ajungeau la timp la muncă, ba chiar își făceau foarte bine treaba.

A întrebat-o pe angajată de ce le face pontajul așa, iar răspunsul ei a fost că „nu suportă ideea de a lucra cu străini”. Decizia patronului a fost să o dea pe ea afară.

 

Un răspuns

  1. Da ma sa stea fiecare la mama lui acasa,Ce atata tevatura.Daca oamenii din comunitate nu-i vor inseamna ca au ghinion vorba unui clasic in viata.Sa-i ia acasa la ei astia de-i tin in brate,l-am vazut pe Rares Bogdan ofuscat,sa-imia la firma sotiei ca parca ar avea o florarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri