Caută
Close this search box.

CCR dezbate sesizarea PSD privind desemnarea lui Orban ca premier în ziua în care are loc votul de învestire

Ludovic Orban

Curtea Constituţională va discuta, pe 24 februarie, sesizarea conflictului între preşedintele Klaus Iohannis şi Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcţia de premier, potrivit Mediafax, care citează surse din CCR.

Sesizarea a fost făcut de Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, şi Titus Corlăţean, preşedinte interimar al Senatului. Până la 14 februarie a fost termenul de exprimare a punctelor de vedere ale părţile implicate în conflictul dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Parlament pe desemnarea lui Ludovic Orban ca prim-ministru. Înaintea depunerii contestaţie la CCR, Marcel Ciolacu a explicat că sesizarea va fi făcut chiar dacă asta nu stopează demersul desemnării lui Orban ca premier.

În punctul de vedere transmis Curţii Constituţionale în această speţă, preşedintele Klaus Iohannis a arătat că nu există niciun blocaj instituţional în urma nominalizării pentru a doua oară a lui Ludovic Orban ca prim-ministru şi a precizat că atribuţia de a desemna candidatul la funcţia de şef al guvernului este aparţine, în mod propriu şi exclusiv, preşedintelui României, ea nefiind partajată cu o altă autoritate publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri