Caută
Close this search box.

Ce a anunțat Victor Costache despre coronavirus

Ministrul interimar al sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că România este pregătită să facă față coronavirusului, în eventualitatea în care în țară apar cazuri.

Victor Costache a declarat într-o conferinţă de presă că în România sunt pregătite în jur de 2.500 de paturi pentru eventualii bolnavi de coronavirus, iar dintre acestea 95 sunt la terapie intensivă, știut fiind faptul că boala poate da dificultăți respiratorii severe. De asemenea, în țară sunt pregătite peste 4.000 de locuri pentru carantină.

„Avem la dispoziţie undeva în jur de 4.000 de locuri de carantină la nivel naţional – o cifră confortabilă având în vedere situaţia în care ne aflăm. Locurile de spitalizare sunt în jur de 2.500 de paturi în toate secţiile şi spitalele de boli infecţioase din România, iar din acestea, 95 sunt paturi de terapie intensivă”, a spus Victor Costache.

La rândul său, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a precizat că sunt „4.172 de locuri în 125 de locaţii, aflate în 121 de localităţi din 40 de judeţe”.

În ceea ce privește carantina, la București au fost două persoane care au venit de la Wuhan și care deja au ieșit din carantină, acum mai sunt în carantină cele șase persoane care au fost la bordul navei de croazieră Diamond Princess și a căror stare este bună, mai sunt în județul Dolj opt persoane care au venit din Lodi, Italia, localitate aflată în regim de izolare, iar în Galați au fost preluate duminică seara trei persoane pentru carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri