Caută
Close this search box.

Ce a găsit Corpul de Control la Spitalul Universitar. Instituția a fost amendata pe loc

Spitalul Universitar de Urgență București a fost amendat luni cu 5.000 de lei pentru realizarea de activități fără autorizație, a anunțat Realitatea PLUS. Sancționarea spitalului vine după ce mai multe operații au fost suspendate pentru că aparatura de radiologie a rămas fără autorizație de funcționare, a expirat. Este a treia amendă aplicată spitalului în ultima lună. În total, valoarea amenzilor pentru nereguli se ridică în acest moment la 30.000 de lei.

Ministerul Sănătății a trimis Corpul de control la Spitalul Universitar de Urgență București pentru verificari după ce mai multe operații programate luni au fost anulate.

Șase operații din cele 15 programate luni au fost anulate pentru că nu se pot face fără instrumente radiologice, medicii nevând aviz. Aparatura de radiologie a rămas fără autorizație de funcționare, a expirat.

Motivul este faptul că medicii nu pot opera pentru că aparatele de radiologie nu au avize din partea C.N.C.A.N, iar cei care trebuiau să le folosească nu au fost instruiți. Este vorba despre un aparat de raze, care se folosește în ortopedie.

S-a constatat că medicii nu au permis C.N.C.A.N., ei s-au inscris pentru a obține avizul, însă nu au fost încă instruiți.

Descinderea Corpului de Control a venit după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a semnalat că aparatura de radiologie din SUUB nu are autorizație, într-o postare pe Facebook.

În urma controlului de luni, unele sectii ale spitaului au primit termen pana la sfarsitul lunii februarie, până în luna martie și până la sfârșitul lunii mai.

DSP a dat luni doar un aviz intermediar de funcționare, iar marți inspectorii sanitari vor face din nou verificări, potrivit Realitatea PLUS.

Este a treia amendă primită de Spitalul Universitar de Urgență în decurs de o lună.
Înainte cu două săptămâni, spitalul a mai fost amendat cu 5.000 de lei pentru nerespectarea normele privind deșeurile, după ce în spațiul public au apărut imagini în care se vede cum sângele este aruncat în chiuvetă. Imaginile au fost postate la sfârșitul lunii ianuarie pe rețelele de socializare de deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Pe 19 ianuarie, Spitalul Universitar de Urgență București a fost sancționat și pentru modul în care s-a ocupat de „manipularea pacienților decedați”. Spitalul Universitar a fost amendat cu 20 000 de lei, iar una dintre asitentele care a abandonat pacientul mort pe brancardă a fost amendată cu 1.000 de lei. Amendarea spitalului a venit după ce Ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control să verifice situația pacienților morți abandonați pe holuri. Deputatul Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook mai multe fotografii cu pacienți morți abandonați pe holurile Spitalului Universitar de Urgență (SUUB). În fotografii apar pacienți decedați, înfășurați într-un cearșaf și un sac, despre care Ungureanu spunea că au fost lăsați mai multe ore pe holul spitalului. Într-una din acestea apare un pacient decedat, înfăşurat într-un cearceaf, lăsat pe scara interioară a SUUB, pe o targă. Fotografiile prezentate de parlamentar cu persoanele decedate sunt una din 10 ianuarie anul acesta și a doua din 25 iunie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri