Caută
Close this search box.

Ce ministere vrea USR de la PNL dacă nu se ajunge la anticipate

usr

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat, după consultările de la Cotroceni, că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis decizia de a susţine scenariul declanşării alegerilor anticipate.

„I-am transmis preşedintelui poziţia USR, poziţie declarată timp de doi ani de zile, alegerile anticipate sunt soluţia morală, etică, corectă şi necesară pentru România în momentul de faţă. Orice alt scenariu, din păcate, nu va face decât să continuăm ce s-a întâmplat în ultimele trei luni, să avem o guvernare care, de fapt, nu poate să guverneze şi (…) vom susţine scenariul alegerilor anticipate foarte clar, vom vota împotriva investirii (…) pentru a ne asigura că următorul Guvern nu va avea susţinerea în Parlament, astfel încât să facem următorul pas pentru anticipate”, a declarat Bârna.

El a adăugat că USR l-a propus pe Dacian Ciolos că premier. „A luat act de propunerea noastră, a spus că va analiza şi intenţionează că în această seară să facă o primă nominalizare, obiectivul fiind de a avea anticipate”, a explicat Barna.

Dan Barna a apreciat că sunt peste 50% şanse pentru declanşarea anticipatelor. În cazul în care acestea nu vor fi organizate, USR vizează să aibă în guvern Ministerul Justiţiei, dar şi în zona de transport, de dezvoltare, educaţie, sănătate.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis, prin moţiune de cenzură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri