Caută
Close this search box.

Cei trei cetăţeni chinezi care au încălcat măsura de izolare la domiciliu vor fi cercetaţi penal

Marcel Vela

Cei trei cetăţeni din China care au încălcat măsura de izolare la domiciliu vor fi cercetaţi penal, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Georgiana Moşu.

Cei trei, deşi se aflau în izolare la domiciliu, au fost văzute desfăşurând activităţi comerciale.

Cetăţenii, cu vârste cuprinse între 25 şi 32 ani, au venit din China pe 12 februarie şi au intrat în ţară prin Aeroportul „Henry Coandă”.

În cazul lor, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 352 din Codul penal.

Cercetările se derulează sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile care se impun, a precizat Georgiana Moşu, pentru Agerpres.

Alte două persoane revenite din China, care desfăşoară activităţi comerciale în municipiul Roman, sunt sub supravegherea DSP Neamţ.

Despre cazul acestora a vorbit ministrul de Interne, Marcel Vela.

Întrebat cum au fost depistați că nu au respectat perioada de autoizolare, Marcel Vela a răspuns că „prin metodele specifice ale poliției” și a menționat că există ca probe inclusiv fotografii. Fapta lor va fi documentată de către Inspectoratul Județean de Poliție și vom afla mâine (marți – n.r.) cel mai târziu soluția aplicată. Este documentat cazul cu probe și procurorul va decide pedeapsa, este prevăzută de Codul penal, deci nu polițistul o aplică, o aplică un procuror”, a explicat Marcel Vela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri