Cei trei români internaţi vineri cu simptome respiratorii într-un spital din Republica Dominicană au testele pentru coronavirusul COVID-19 negative.

În urma investigaţiilor medicale efectuate a rezultat că cei trei români au gripă, noteaza Agerpres care citeaza presa online locala care are ca sursa un comunicat al Ministerului Sănătăţii din această ţară.

Stirea initiala

Trei cetăţeni români sunt izolaţi într-un spital din capitala Republicii Dominicane, Santo Domingo, unde li se fac analize pentru noul coronavirus, a declarat vineri ministrul sănătăţii din această ţară, Rafael Sanchez Cardenas, citat de agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Cei trei români sunt toţi bărbaţi, în vârstă de 29, 35 şi respectiv 50 de ani.

Potrivit agenţiei spaniole de presă, ei ar fi venit din Germania, cu o escală de cinci ore pe un aeroport neprecizat din Spania.

Unele media dominicane scriu însă că ei ar fi venit din Italia, altele scriu tot despre Germania, dar menţionează pentru această ţară bilanţul infecţiilor cu coronavirus din Italia, făcând aparent confuzie între cele două ţări.

Odată cu cei trei români a fost internat în acelaşi spital – Spitalul Militar Ramon de Lara – şi un cetăţean dominican care nu prezintă simptome, dar a avut contact cu ei.

Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, doi dintre românii internaţi prezintă simptome ce seamănă cu ”o viroză gripală”.

”I-am primit şi le facem investigaţiile pentru a confirma sau infirma diagnosticul în chestiune”, a precizat purtătorul de cuvânt.

61 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =