Caută
Close this search box.

China a devenit al doilea cel mai mare producător de armament din lume

China a devansat Federaţia Rusă în topul celor mai mari producători de armament din lume şi în topul ţărilor cu cele mai mari câştiguri din vânzarea de armament, se arată în datele Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace din Stockholm (SIPRI).

În privinţa producţiei de sisteme militare terestre, compania China North Industries Group Corporation (NORINCO) a ajuns chiar cel mai mare producător din lume. În total, doar patru companii chineze au avut, în 2017, câştiguri estimate la 54,4 miliarde de dolari, potrivit B1 TV.

China are patru companii în rândul primilor cei mai mari producători de armament din lume:

Aviation Industry Corporation of China (AVIC) cu câştiguri de 20,1 de miliarde de dolari; China North Industries Group Corporation (NORINCO) cu câştiguri de 17,2 miliarde de dolari; China Electronics Technology Group Corporation (CETC) cu câştiguri de 12,2 miliarde de dolari; China South Industries Group (CSCG) cu câştiguri de 4,6 miliarde de dolari.

Potrivit analiştilor SIPRI, companiile chineze sunt specializate pe producţia unui sin gur tip de armament, fie terestru, aerian, spaţial sau naval.

Din cauza lipsei de transparentă a autorităţilor de la Beijing, mult timp nu s-a ştiut nici măcar cu aproximaţie cât armament produce China şi ce câştiguri sunt obţinute din vânzarea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri