Caută
Close this search box.

Ciolacu anunţă ce va face PSD dacă premierul desemnat va fi generalul Ciucă

marcel ciolacu

Marcel Ciolacu a spus că „era o normal” ca Ludovic Orban să renunțe la calitatea de premier desemnat: „Există o hotărâre a CCR care era evidentă, cu motivare sau fără”.

„Ne menținem varianta că avem nevoie de un guvern de specialiști până la alegeri. Specialiști… tehnocrați… Nu aș dori să comentez niciun nume, altul decât de la PSD”, a declarat liderul interimar al PSD.

„S-a intrat în legalitate, s-a respectat decizia CCR, mergem mai departe”, a completat acesta.

Întrebat dacă generalul în rezervă Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, ar fi o propunere bună de premier, Marcel Ciolacu a explicat de Digi24:

„Dacă în spatele lui se ascunde PNL, categoric nu. Refuz varianta ca PNL să se ascundă în spatele domnului general Ciucă. Am o părere bună despre el, n-am ascuns-o, un militar de carieră foarte respectat de Armata Română.”

Ciolacu a mai spus că sesizarea făcută la CCR a fost pentru că „ne-am apărat un drept legitim”.

„A încălcat PSD vreo lege și vreun regulament? Nu! Am văzut că alții au încălcat. Nu este suficient comunicatul care spune explicit că exista un conflict de natura constituțională?”, a mai spus el.

În privința alegerilor anticipate, Ciolacu a spus: „Este o variantă constituțională, PSD-ului nu îi este frică de alegeri, este pregătit de aceste alegeri.”

„Decontează situația cine a creat-o. Responsabilitatea este a PNL și a lui Klaus Iohannis, lucrurile sunt evidente. PSD nu a creat această criză.

Cine a refuzat o propunere de prim-ministru care ar fi făcut în Parlament o majoritate? Este atributul PSD să desemneze premieri, nu? Este a președintelui. A trebuit să participăm la o mascaradă luni. Nici măcar un parlamentar nu a anunțat că votează acel guvern.

Nu am zis că boicotăm (ședința – n.red.), ci faptul că nu vom intra în sală până nu vine decizia Curții. Dacă decizia CCR era că dl. Orban este corect desemnat, am fi intrat în sală”, a spus Marcel Ciolacu, la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri