Caută
Close this search box.

Cioloş spune că formaţiunea sa este pregătită să-și prezinte programul de guvernare

Dacian Ciolos

Liderul PLUS Dacian Cioloş transmite marți că formaţiunea sa este gata să meargă în Parlament şi să prezinte programul şi echipa de guvernare, dar reiterează că poziţia Alianţei USR-PLUS rămâne aceea că cea mai bună soluţie sunt alegerile anticipate. Cioloș face referire pe Facebook la decizia CCR privind a doua desemnare a lui Orban ca premier.

„Începând cu decizia Curții Constituționale de ieri, România a intrat în cea mai gravă criză constituțională din ultimii 30 de ani. Acum mai puțin de o lună, o largă majoritate a partidelor parlamentare păreau dispuse să meargă spre alegeri anticipate, fapt care a și determinat căderea Guvernului. Peste noapte, PSD se răzgândește, iar PNL începe să șovăie. Președintele ne anunță că începe să nu mai creadă în alegeri anticipate. Perspectiva cea mai probabilă pare cea de a rămâne șapte luni cu un guvern interimar sau un guvern fără susținere majoritară clară în parlament. Am mai trecut în 2016 printr-o astfel de situație și știu că este practic imposibil să faci reforme și să scapi de populisme electorale votate în parlament în astfel de situații.

În tot acest amalgam de răzgândiri, poziția mea, a PLUS, dar și a Alianței USR PLUS râmâne aceeași. Credem că cea mai bună soluție sunt alegerile anticipate. Doar acestea ne permit să evităm un an pierdut în incertitudini pentru România. Avem nevoie doar de voință politică pentru a ajunge acolo. O desemnare a unui nou prim-ministru în următoarele câteva zile ne-ar readuce pe drumul corect.

Decizia Curții Constituționale de ieri poate avea probleme, dar suntem obligați să o urmăm. Dacă este nevoie de desemnarea unui prim-ministru care chiar să încerce să construiască o majoritate, deși șansele sunt infime, atunci așa să fie. Suntem gata să mergem în Parlament și să prezentăm programul și echipa noastră de guvernare, singuri sau într-o alianță. Dacă vom reuși, vom guverna, dacă nu, va fi făcut un nou pas către anticipate. Important este să nu rămânem blocați în nehotărârea actuală a altor actori politici. În astfel de crize, este nevoie de oameni hotărâți„, a scris Cioloș marți pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri