Caută
Close this search box.

CNCD s-a autosesizat în cazul Ditrău

Consiliul Național pentru Combaterea Discrimitării s-a autosesizat în cazul Ditrău, după ce patronul brutăriei a promis că îi retrage pe angajații din Sri Lanka de pe linia de producție și că le va schimba locul de muncă, a declarat pentru G4Media.ro Csaba Astalosz, președintele instituției.

Oamenii nu au acceptat scuzele, stabilind să scrie o petiție cu care se vor lua măsurile următoare, transmite Radio Europa Liberă România.

Proprietarul s-a oferit să îi scoată pe cei doi muncitori străini din procesul de producție și să îi pună să lucreze în altă parte. El le-a spus oamenilor că aceștia nu locuiesc în Ditrău și nu vor fi „deranjați”.

Mai mult, bărbatul a invitat oamenii care vor să se angajeze la brutărie să meargă la el și a spus că de acum încolo va anunța orice intenție de angajare în așa fel încât să se prezinte cei care vor să se lucreze.

„Ne angajăm ca orice decizie importantă în ce privește firma noastră să fie făcută publică înainte de luarea ei”, a spus proprietarul, cerându-le oamenilor să nu răspândească zvonuri. „Scopul nostru e să rezolvăm problema. Ne cerem scuze dacă am jignit pe cineva, dar am angajat cetățenii străini cu forme legale. Vă rugăm să nu răspîndiți zvonuri neconfirmate”.

Localnicii s-au contrazis dacă să îi accepte sau nu scuzele, stabilind în cele din urmă să redacteze o petiție în care să apară toate pretențiile pe care le au.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri