Caută
Close this search box.

Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) s-a autosesizat în cazul copilului care a murit după o anestezie

Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) a anunţat că s-a autosesizat în cazul copilului care a murit după o anestezie la o clinică stomatologică din Piteşti, fiind iniţiată procedura disciplinară împotriva membrilor corpului profesional implicaţi în incident.

CMSR subliniază că răspunderea disciplinară a medicului stomatolog nu exclude nici răspunderea civilă, penală, administrativă sau materială a acestuia.

„În cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România poate fi angajată exclusiv răspunderea disciplinară a membrilor săi, medicul stomatolog răspunzând disciplinar pentru nerespectarea legilor și regulamentelor profesiei de medic stomatolog, a Codului deontologic al medicului stomatolog, a regulilor de bună practică profesională, a Regulamentului de organizare și funcționare al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, pentru nerespectarea deciziilor obligatorii adoptate de organele de conducere ale CMSR, precum și pentru orice fapte săvârșite în legătură cu profesia sau în afara acesteia, care sunt de natură să prejudicieze onoarea și prestigiul profesiei sau ale instituției CMSR. Subliniem că răspunderea disciplinară a medicului stomatolog nu exclude nici răspunderea civilă, penală, administrativă sau materială a acestuia”, arată CMSR.

În activitatea comisiilor de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România nu intră analiza cazurilor de malpraxis, CMSR neavând competențe funcționale să se pronunțe asupra acestora. În acest caz competența este atribuită legal fie Comisiei de Monitorizare și Competență profesională pentru Cazurile de Malpraxis, care funcționează în cadrul Direcției de Sănătate Publică, în baza Ordinului Ministerului Sănătății Publice, fie instanței de judecată.

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a transmis condoleanțe familiei copilului care a murit după o anestezie la cabinetul stomatologic.

Copilul de 4 ani, care a intrat în comă, după ce a fost anesteziat la stomatologie, în Pitești, a murit, miercuri, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după un stop cardio-respirator, au anunțat reprezentanții unității medicale.

Dosar penal in rem

Dosarul copilului mort după anestezie a fost preluat, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, iar cercetările în acest caz se fac pentru ucidere din culpă. Deocamdată nu a fost nimeni pus sub acuzare, ancheta fiind pentru faptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri