Constantin Tănăsescu s-a ocupat toată viaţa de pregătirea performerilor români la olimpiadele internaţionale. Nu a existat elev din ţară olimpic mondial care să nu fi trecut prin mâinile sale.

„Fără Dumnealui premiile obţinute la Olimpiadele internaţionale de matematică de către concurenţii din Vrancea (şi nu numai) ar fi rămas la stadiul de dorinţe! A fost mereu alături de elevii Liceului Unirea, pe care l-a absolvit ca şef de promoţie, încercând să le împărtăşească toate minunăţiile matematicii pe care le stăpânea că nimeni altul! Drum lin, Domnule Profesor Tănăsescu, Vă mulţumim pentru tot”, este mesajul directorului Colegiului Naţional Unirea, Cornel Noană, la rândul său matematician de top.

„Din păcate, Tase a fost victima cretinismului comunist! A fost nevoit să plece din învăţământul superior, pentru că făcea parte dintr-o familie înstărită… nu avea origine sănătoasă, tovarăşi!…Comportamentul lui boem era o formă de libertate, de protest faţă de societatea condusă de ticăloşi, faţă de supravegherea „vigilentă” a organelor de securitate! A trăit liber, într-o lume a frumuseţii matematice, dar nu singur, ci împreună cu copiii geniali pe care i-a iniţiat! Drum lin spre Lumină, Tase!”, este mesajul profesorului Tiberiu Dima.

Virgil Petrea a fost în anul 2002 primul elev vrâncean care a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică, graţie lui Constantin Tănăsescu, îndrumat fiind spre acesta de profesorii săi de la şcoală. Adrian Iuga, Nero Budur, Mihai Guzu, Costel Ioniţă sunt alţi performeri vrânceni care au trecut şi prin mâinile lui Constantin Tănăsescu, potrivit adevarul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here