Caută
Close this search box.

Coreea de Sud confirmă primul deces cu infecție de coronavirus

coronavirus

Coreea de Sud a anunţat miercuri primul deces din această ţară al unei persoane infectate cu noul coronavirus şi 22 de cazuri noi, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 104, informează joi Reuters.

Cauza exactă a decesului este în curs de investigare, a precizat într-un comunicat Centrul de Prevenire şi Control a Bolilor.

Majoritatea noilor cazuri confirmate sunt în oraşul Daegu unde o persoană infectată a participat la slujbe religioase şi a vizitat un spital înainte de a fi testată pozitiv.

În Japonia, autorităţile şi media au anunţat joi că doi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, o femeie şi un bărbat octogenari de la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină într-un port japonez, au murit, potrivit Agerpres. Cu un număr total de 621 de cazuri consemnate pe Diamond Princess, acest vas de croazieră ancorat în portul Yokohama, în apropiere de Tokyo, este cel mai important focar de coronavirus din afara Chinei.

China a raportat 394 de noi cazuri confirmate miercuri, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate, o scădere semnificativă faţă de cele 1.749 cazuri raportate în ziua precedentă şi cel mai scăzut bilanţ din 23 ianuarie. Numărul total de cazuri confirmate în China continentală ajunge astfel la 74.576. Bilanţul deceselor în urma epidemiei în China continentală a ajuns la 2.118 în seara zilei de miercuri, mai mult cu 114 faţă de ziua precedentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri