Caută
Close this search box.

Coronavirus: Camere cu dușuri chimice, la Institutul Matei Balș. În perioada de incubație, 80 la sută dintre purtători sunt asimptomatici

Într-o secția complet izolată de restul spitalului, la Instiutul Matei Balș sunt funcționale cabine speciale, cu dușuri chimice pentru posibilii bolnavi diagnocticați cu coronavirus, a declarat Adrian Streinu-Cercel, managerul unității.

Profesorul Streinu a mai spus pentru MagnaNews că 80 la sută dintre persoanele purtătoare de coronavirs sunt în acest moment de incubație asimptomatice. Din acest motiv, orice este posibil în legătură cu extinderea virusului.

„Este vorba de două camere special amenajate care beneficiază de duşuri chimice şi care conţin câte un pat în momentul de faţă şi pot fi extinse la două paturi şi o zonă de laborator unde se lucrează probele acestor pacienţi.

Sistemul e nu intră nimic, nu iese nimic.

Tratamentul este patogenic, şi respectiv simptomatic dacă apar simptome. Daca persoana e asimptomatică s-ar putea să nu fie nevoie de niciun fel de tratament special.

Patogenic e un tratament în care folosim medicamente care se interpun pe modalităţile de apariţie a unor posibile determinări sistemice.

80% dintre persoanele care dezvoltă infecţii virale în general şi cu acest virus sunt persoane asimptomatice. În această perioadă, virusul se multiplică şi poate fi prezent în teste. E motivul pentru care facem aceste teste”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane – niciun copil, dar persoane în vârstă – toate fiind testate și cu rezultat negativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri