Caută
Close this search box.

Coronavirus. Concediu medical PLĂTIT pentru persoanele aflate în carantină

coronavirus

Autoritățile clarifică situațiile în care persoanele nevoite să stea în carantină, pentru a evita răspândirea coronavirusului, pot primi concedii. Astfel, pentru prevenirea îmbolnăvirilor, cei care sunt asigurați pot beneficia de concediu medical și indemnizație pentru carantină.

Cei are intră în carantină trebuie să primească un certificat de validare pentru concediu medical de la Direcțiile de Sănătate Publică. Apoi, medicul curant poate emite actele. În ultimele zile, oamenii se temeau să nu aibă probleme la serviciu dacă rămân izolaţi acasă.

Cei izolaţi preventiv vor primi o indemnizaţie brută de 75% la sută din media veniturilor brute pe ultimele şase luni. Angajatorii se tem să nu intre în criză financiară dacă statul nu le va deconta rapid sumele plătite. Unii aşteaptă şi de peste un an să-şi recupereze banii de la Casa de Asigurări.

Peste şapte mii de români sunt acum izolaţi la domiciliu, iar 99 sunt în carantină, majoritatea în centre speciale.

Înainte de criza din Italia, mai mult de 80.000 de persoane intrau zilnic în ţară, peste jumătate cu avionul. Numai în ultimele 24 peste 3.200 de persoane s-au întors din peninsulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri