Caută
Close this search box.

Coronavirus. În China au apărut pacienți infectați a doua oară. În Ucraina, repatriaţii, primiţi cu pietre

wuhan

Repatrierea cetățenilor din China este o problemă delicată. Cel puțin în Ucraina, unde mai multe autobuze cu persoane care urmau să fie plasate în carantină au fost atacate cu pietre. Localnicii satului unde se află sanatoriul sunt speriați de o posibilă contaminare.

Scenele s-au petrecut într-o localitate din centrul Ucrainei. Acolo au fost trimiși 70 de oameni veniți din China pentru a fi plasați în carantină, potrivit TVR. Locuitorii, speriați de răspândirea virusului, au atacat autobuzele pentru a nu le lăsa să intre în oras.

La fața locului au mers prim-ministrul și ministrul Sănătății, care au dat asigurări că toți cei veniți au fost testați negativ și carantina este doar o precauție.

Și de pe nava din Japonia continuă repatrierile. Șase români vor ajunge în această noapte acasă via Germania, cu un avion special al forțelor aeriene române.

Aceștia nu sunt infectați, dar vor fi izolați preventiv în carantină timp de 14 zile.

Italia a anunțat astăzi încă 3 cazuri de contaminare în Lombardia, iar Israel și Liban au raportat primele îmbolnăviri.

Situația este gravă în Coreea de Sud, unde este stare de urgență. Peste o sută de cazuri au fost confirmate în două zile, și 400 de persoane cu simptome.

În China, după două săptămâni de scădere a numărului de îmbolnăviri, bilanțul a crescut din nou după 500 de cazuri raportate în închisori.

De asemenea, au apărut pacienți infectați a doua oară. Medicii avertizează că această situație este mai periculoasă.

Autoritățile chineze au anunțat că la sfârșitul lunii aprilie vor începe testele clinice la un posibil vaccin împotriva COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri