Caută
Close this search box.

Cristian Diaconescu, propus premier de PMP la consultările cu Iohannis

Cristian Diaconescu

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat miercuri că formaţiunea sa îl propune pentru funcţia de premier pe Cristian Diaconescu.

„Pentru că ne aflăm într-o criză politică, considerăm că avem obligaţia să acţionăm responsabil cu soluţii pentru a depăşi acest moment cât mai rapid.

De aceea PMP a venit cu o propunere de prim-ministru în persoana domnului Cristian Diaconescu. Considerăm că avem dreptul să solicităm această poziţie într-un moment de criză”, a spus Tomac, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a afirmat, potrivit Agerpres, că Diaconescu este „o personalitate puternic conectată la mediul european, un cunoscător excepţional al mediului de afaceri internaţional, un cunoscător bun al mediului intern”.

Tomac a arătat că şeful statului a luat notă de propunerea PMP de prim-ministru.

„Suntem un partid parlamentar, nu reprezentăm o ameninţare pentru nici un partid politic din Parlamentul României, avem capacitatea de a ne aşeza la masă şi a negocia o formulă de guvern politic care să asigure stabilitate ţării în aceste luni pe care le mai avem până la alegeri”, a motivat liderul PMP propunerea făcută.

El s-a declarat convins că partidele de dreapta se pot aşeza la masă pentru a contura un guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri