Caută
Close this search box.

Croaţia speră ca până la sfârşitul anului să-i fie ridicate vizele pentru SUA

Croaţia speră ca până la sfârşitul anului să-i fie ridicate vizele pentru SUA şi se aşteaptă de asemenea să încheie cu Washingtonul un acord pentru evitarea dublei impuneri, a anunţat vineri la Munchen ministrul croat de externe, Gordan Grlic Radman, potrivit agenţiei croate Hina.

Croaţia, România, Bulgaria şi Cipru sunt singurele statele membre ale UE care încă nu sunt cuprinse în programul Visa Waiver. La sfârşitul anului trecut Statele Unite au eliminat vizele de călătorie pentru cetăţenii polonezi.

Ministrul Grlic Radman s-a întâlnit vineri la Munchen cu secretarul american de stat Mike Pompeo, oficialul croat afirmând după această discuţie că regimul vizelor şi încheierea unui acord pentru evitarea dublei impuneri ar trebui soluţionate până la sfârşitul anului în curs. ”Am îndeplinit toate condiţiile şi aceasta este doar o chestiune de timp. Este în interesul atât al oamenilor de afaceri croaţi cât şi al celor americani”, a afirmat în faţa presei şeful diplomaţiei croate.

Întrebat dacă, la fel ca SUA, Croaţia îşi va retrage trupele din Afganistan, şeful diplomaţiei croate a răspuns că Zagrebul va acţiona în cooperare cu Washingtonul.

Fără să intre în detalii, el a mai declarat că în această discuţie avută cu Pompeo, înaintea conferinţei de securitate de la Munchen, a fost abordată şi chestiunea achiziţiei de Croaţia a unor avioane de luptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri