Caută
Close this search box.

CSAT, convocat azi pe tema combaterii posibilei epidemii de coronavirus

csat

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se întruneşte, miercuri, pe tema noului coronavirus.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că a decis convocarea CSAT pentru o informare referitoare la măsurile în cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi strategia de combatere a unei potenţiale epidemii la nivel naţional.

Nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiţi, dacă lucrurile evoluează negativ. Ca atare, am decis să convoc Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru miercuri, 26 februarie, ora 14,00, pentru o informare privind măsurile concrete privind monitorizarea şi managementul unor potenţiale cazuri de infecţie cu noul coronavirus, precum şi strategia de combatere a unei potenţiale epidemii de coronavirus la nivel naţional„, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că autorităţile române au luat măsurile care se impun pentru a preveni contaminarea cu acest virus, dar trebuie să insiste pe măsurile de comunicare eficientă şi informare corespunzătoare a populaţiei.

Fac un apel la calm către cetăţeni şi-i îndemn să se informeze corect, să fie vigilenţi şi să respecte normele de igienă şi sfaturile pe care le oferă medicii pentru a se proteja„, a spus Iohannis, citat de Agerpres.

De asemenea, şeful statului a făcut apel la mass-media să evite „senzaţionalul şi ştirile cu impact emoţional ridicat, care pot genera şi amplifica sentimentul de panică în rândul populaţiei”, şi la politicieni să nu „speculeze această situaţie în mod oportunist”.

Am observat deja mai multe luări de poziţie, prin care unele persoane dau dovadă de iresponsabilitate, făcând declaraţii alarmiste, de natură să sperie cetăţenii. Le cer să înceteze imediat cu această atitudine!„, a mai spus Iohannis.

Şeful statului a arătat că situaţia din Italia generează multă îngrijorare, inclusiv în rândul cetăţenilor români, şi a menţionat că se află în contact permanent cu instituţiile responsabile ale statului român, pentru a monitoriza ceea ce se întâmplă în zonele aflate în carantină şi în care locuiesc români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri