Caută
Close this search box.

Cum poţi evita coronavirusul

coronavirus

Folosirea salutului roman în locul strângerii de mână reprezintă cea mai bună metodă de prevenire a infecţiilor cu coronavirus. Acesta este sfatul vicepreședintelui Senatului italian.

Poate fi considerată o glumă, dar „incorectă din punct de vedere politic”. Ignazio La Russa, vicepreședinte al Senatului și senator din partea Fratelli d’Italia, a scris pe social media un mesaj despre coronavirus care a stârnit reacţii puternice. Politicianul din Paternò a scris: „Nu daţi mâna cu nimeni, infecția este letală. Folosește salutul roman, este antiviral și antimicrobian”.

Conținutul a fost eliminat mai târziu, dar „gafa” a fost deja făcută, învinovățindu-l pe unul dintre colaboratorii săi: „Alfonso a pus pe rețelele mele de socializare o postare ironică… i-am spus să o elimine”.

Reacţiile nu au întârziat să apară
Emanuele Fiano, din partea Partidului Democrat, a vorbit despre postar: „Este grav și jenant că vicepreședintele Senatului face ironii cu privire la virus. Și mai grav că La Russa folosește coronavirusul ca loc pentru salutul roman, salutul folosit de fasciști și naziști, interzis de lege. Dacă nu a scris el acea postare, să-şi ceară scuze cel care a scris-o, ironia are limite”.

Mişcarea Cinci Stele a publicat pe reţelele de socializare o captură de ecran cu mesajul şters al lui La Russa, însoţită de textul următor: „Un singur cuvânt: Ruşine!”.

Ignazio La Russa, în vârstă de 72 de ani, este membru al partidului Fratelli d’Italia. A fost ministru al Apărării în perioada 2008 – 2011 în unul dintre guvernele conduse de Silvio Berlusconi, potrivit repubblica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri