Caută
Close this search box.

Cutremur în Vrancea. Ce spune Mărmureanu despre marele cutremur şi ruperea faliilor în Africa

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 87km E de Brasov, 96km NE de Ploiesti, 102km S de Bacau, 105km V de Galati, 107km NV de Braila, 144km N de Bucuresti, 171km NE de Pitesti, 180km S de Iasi, 201km E de Sibiu, 208km N de Ruse.

În ziua de 20 Februarie 2020, la ora 11:03:40 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.9, la adâncimea de 125km.

Profesorul Gheorghe Mărmureanu a declarat, recent, după seismul de 5.2 grade produs în zona Vrancea, că mişcarea tectonică a fost normală .

”A fost un cutremur obişnuit, destul de mare, dar obişnuit. Cred că adâncimea a fost totuşi mai mare de 120 de km, cum au anunţat colegii mei. La o astfel de adâncime, nu trebuie să ne aşteptăm la replici. Dar, haideţi să vedem ce se întâmplă mai departe. Sunt alte probleme pentru că Africa se rupe în două, iar asta ne va afecta pe toţi, suntem sub influenţa sistemului tectonic din Africa. Nu e însă ceva actual. Pot apărea anumite situaţii, dar poate în următorii 100 de ani”, a declarat, vinery, profesorul Gheorghe Mărmureanu.

Potrivit INFP, în noaptea de joi spre vineri, la ora 3.26, un cutremur de 5. 2 grade pe scara Richter s-a înregistrat în zona Vrancea, la o adâncime de 120 de km, fiind cel mai puternic cutremur produs în acest an în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri