Caută
Close this search box.

Dan Barna, propunere ŞOC de premier. USR vrea la guvernare

Dan Barna, președintele USR, a anunțat că alianţa USR PLUS va merge joi, la consultările cu Iohannis de la Cotroceni, cu o propunere de premier. Alianţa este pregătită să intre la guvernare, dar cu o condiţie.

„USR susține dizolvarea acestui parlament și organizarea de alegeri anticipate.

Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, și-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el.

Am luat act de afirmațiile Președintelui României din această seară privind o posibilă nouă formulă guvernamentală în cazul în care nu se găsește majoritatea pentru anticipate.

Mâine, la consultările de la Cotroceni, delegația USR îi va comunica șefului statului faptul că Alianța USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi.

Acest scenariu este valabil doar în situația în care majoritatea de sorginte pesedistă din parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor.

Reamintesc că Alianța USR PLUS are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloș. Avem, de asemenea, oameni competenți pentru posturile de miniștri dintr-un viitor guvern”, a scris Dan Barna pe contul său de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri